parallax background
 

GDPR i offentlig verksamhet– fördjupningskurs som sätter fokus på de praktiska problemställningarna

Om hur dataskyddslagstiftningen och författningarna i offentlig verksamhet fungerar tillsammans.

 
 

GDPR i offentlig verksamhet – fördjupningskurs som sätter fokus på de praktiska problemställningarna

 
 
NÄR: 5 november 2019
VAR: Convendum, Vasagatan 16, Stockholm, eller GoToMeeting
TID: 09:00-16:30
KURSLEDARE: Christer Hjert, Kommunakuten, och Lotta Kavtaradze, PrivacyWorks
FRÅGOR: info@privacyworksnordic.se
KURSAVGIFT: SEK 4900
 

 


Kursbeskrivning
Under den här fördjupningsdagen om dataskyddsfrågor i offentlig verksamhet börjar vi med en kort påminnelse om de grundläggande dataskyddsprinciperna och tar sedan direkt sikte på de praktiska problemställningarna som är flitigt förekommande hos kommuner och andra myndigheter och kommunala bolag. Lotta Kavtaradze och Christer Hjert har båda lång erfarenhet av dataskyddsfrågor i offentlig verksamhet. Christer Hjert är dessutom en av landets främsta jurister inom förvaltnings- och kommunalrättens område och känner väl till alla kommunala verksamhetsområden och deras särskilda utmaningar. Utbildningen tar därför inte bara upp dataskyddsfrågor specifikt, utan även allmänna juridiska frågeställningar inom myndighetsområdet. Vi kommer att beröra bland annat diarieföring och ärendehandläggning, skolan, sociala medier, registerutdrag och webbpubliceringar. Deltagarna kommer att ges möjlighet att påverka kursinnehållet.

Målgrupp
Alla som arbetar på kommuner och andra offentliga verksamheter.

Fria frågor ingår
Deltagarna kan ställa frågor i anslutning till kursinnehållet till juristerna på Privacy Works Nordic AB via e-post eller telefon under 3 veckor efter kursen.

Föreläsare och kursledare
Föreläsare och kursledare är juristen och organisations-/ledarskapskonsulten Christer Hjert och dataskyddsjuristen Lotta Kavtaradze. Christer har ett förflutet som domare och jurist på SKL. Han är verksam som konsult och utbildare sedan 2002 och har även varit biträdande kommundirektör i Norrtälje och vice VD i kommunens koncernmoderbolag parallellt med sin konsultverksamhet. Han är också senior rådgivare i dataskyddsjuridiska frågor för offentlig sektor och har bland annat skrivit en lagkommentar till delar av offentlighets- och sekretesslagen samt till kommunallagen.

Lotta Kavtaradze är verksam som konsult och utbildare inom dataskyddsområdet sedan 2007. Hon har tidigare arbetat åtta år som jurist på Datainspektionen bland annat med inriktning på kommunala frågor, och som bolagsjurist på ett av Sveriges största företag i sex år. Hon har över 25 års erfarenhet av dessa frågor.

Klimatsmart
I samband med att vi tog emot utmärkelsen "Årets Eldsjäl" i Breakit Impact Challenge tidigare i år har vi fortsatt att utveckla och förbättra vårt miljötänk och våra tjänster. Med fokus på klimatet har vi nu beslutat att erbjuda de flesta av våra utbildningar på distans, för att minimera resor och onödiga utsläpp. Förutom detta har vi en policy där vi vill minimera waste, och därför undviker pappersutskrifter, samt ett framträdande grönt tänk när vi väljer matleverantörer.

Den som vill delta på distans via GoToMeeting får 200 kr rabatt, eftersom vi vill uppmuntra till mindre resande. Glöm inte att ange det i anmälan.

Tid och plats
Kursen ges den 5 november 2019 i Stockholm eller via GoToMeeting.. Start: frukost 9.00, kursen startar 9.30. Avslutning 16.30.

Kursavgift
Kursavgiften är 4900 kronor. Dokumentation, lunch och kaffe ingår. Ange i anmälan om du vill ha frukost.
Är du tidigare kund hos PrivacyWorks får du 10% rabatt på kursavgiften. Varannan deltagare från samma organisation får 50% rabatt.
Early bird! Anmäler du dig innan den 1 oktober får du 700 kr rabatt på kursavgiften.
OBS: rabatterna går inte att kombinera.

Anmälan
Anmälan sker på denna länk.

Avanmälan
Anmälan är bindande. Vid avanmälan senast 10 dagar före kursstart återbetalas halva kursavgiften. Privacy Works förbehåller sig rätten att ställa in kursen till följd av kursledarens förhinder eller bristande antal anmälda.

Information om utbildningen Administrativa frågor: info@privacyworksnordic.com Kursinnehåll: Lotta Kavtaradze, e-post: lotta.kavtaradze@legalworks.se, tel. 073 350 1500
 
 

PrivacyWorks hjälper kunder med rådgivning, utbildning och andra lösningar inom dataskydd

OM OSS