parallax background
 

Fördjupningskurs: GDPR för Personal & HR

En lösningsorienterad heldagskurs om personuppgifter och dataskydd för dig som jobbar med personalfrågor

 
 
 
 
NÄR: 17 september
VAR: Convendum, Vasagatan 16, Stockholm, eller GoToMeeting
TID: 09:00-16:30
KURSLEDARE: Lotta Kavtaradze, PrivacyWorks, och Effie Kourlos, LegalWorks
FRÅGOR: info@privacyworksnordic.com
KOSTNAD: SEK 4 900 exkl. moms
 

 
Kursbeskrivning
Det är inte ovanligt att både företag och myndigheter ser på integritetsskyddet som en extern fråga. Då glömmer man en stor del av sitt eget ansvar, nämligen de dataskyddsfrågor som rör den egna personalen. Det är ofta där de verkligt känsliga personuppgifterna kommer in. Hälsoinformation, prestationsmätning, omdömen, anteckningar om misskötsamhet, brottsmisstankar osv. är ingenting ovanligt inom HR-sektorn.

För att förstå vad man får registrera om sina anställda och hur länge man får, eller måste, ha kvar informationen, behöver man gå till den arbetsrättsliga lagstiftningen och se vad den kräver. Det är precis vad den här kursen går ut på, att förena arbetsrätten och dataskyddsjuridiken för att ge dig tydliga och användbara svar som du kommer att ha stor praktisk nytta av i din verksamhet. Vi avsätter också tid för frågor och diskussion så att de många av de konkreta frågor som dykt upp i deltagarnas verksamhet hinner besvaras.

Vi inleder dagen med en kort repetition av de grundläggande dataskyddsprinciperna och fokuserar sedan på de praktiska frågor som uppkommer när man hanterar information om sina anställda genom en anställnings livscykel. Från rekrytering till avslutad anställning via löneadministration, medarbetarsamtal, övervakningsåtgärder, skyddade personuppgifter, publicering på hemsidan och mycket mera.

Nedan är några av de frågeställningar vi tar upp i denna specialdesignade kurs för HR inom både privat och offentlig sektor.
• Vad får arbetsgivaren registrera?
• Hur länge ska man ha kvar informationen och varför?
• Hur får man kommunicera informationen internt och externt?
• Vilken information ska de anställda få och hur?
• När behöver man använda samtycke?

Har du gått vår grundläggande HR-kurs tidigare är det nu dags för en fördjupning!

VI KOMMER TILL ER! Vill ni ha en mycket kostnadseffektiv utbildning eller workshop i era egna lokaler? Vi kommer till er och anpassar kursen efter era behov och önskemål. Kanske har ni aktuella problem som vi kan hjälpa er att lösa, även inom arbetsrätten. Kontakta alexandra.waldersten@legalworks.se för en offert!

"Superbra dag, otroligt inspirerande, roliga och framförallt kunniga kursledare!" Victoria Rosengren, HR-administratör, Sundsvall Elnät AB

Målgrupp
Alla som sysslar med HR; personaldirektörer, personalchefer, löneadministratörer, annan HR-personal samt dataskyddsombud, bolagsjurister, kommunjurister och verksjurister, dessutom förtroendevalda inom fackföreningar m.fl. som behöver kunskaper om hur personuppgifter får behandlas inom HR-området.

Fria frågor ingår
Deltagarna kan ställa frågor i anslutning till kursinnehållet till juristerna på Privacy Works Nordic AB via e-post eller telefon under 3 veckor efter kursen.

Föreläsare och kursledare
Föreläsare och kursledare är dataskyddsjuristen Lotta Kavtaradze och arbetsrättsjuristen Effie Kourlos. Lotta är verksam som konsult och utbildare inom dataskyddsområdet sedan 2007. Hon har tidigare arbetat åtta år som jurist på Datainspektionen och som bolagsjurist på ett av Sveriges största företag i sex år.

Effie Kourlos är verksam som konsult och utbildare med specialinriktning inom arbetsrätt sedan 2010 och har en bakgrund som jurist vid Hannes Snellman advokatbyrå samt som arbetsrättsspecialist vid en av Stockholms arbetsrättsliga specialistbyråer.

Tillsammans kan Lotta och Effie ge mycket vägledning om hur man kan hantera personuppgifter om anställda på ett integritetsvänligt men effektivt sätt.

Klimatsmart
I samband med att vi tog emot utmärkelsen "Årets Eldsjäl" i Breakit Impact Challenge tidigare i år har vi fortsatt att utveckla och förbättra vårt miljötänk och våra tjänster. Med fokus på klimatet har vi nu beslutat att erbjuda de flesta av våra utbildningar på distans, för att minimera resor och onödiga utsläpp. Förutom detta har vi en policy där vi vill minimera waste, och därför undviker pappersutskrifter, samt ett framträdande grönt tänk när vi väljer matleverantörer.

Den som vill delta på distans via GoToMeeting får 200 kr rabatt, eftersom vi vill uppmuntra till mindre resande. Glöm inte att ange det i anmälan.

Tid och plats
Kursen ges den 17 september 2019 i Stockholm eller via GoToMeeting. Start: frukost 9.00, kursen startar 9.30. Avslutning 16.30.

Kostnad
Kursavgiften är 4900 kronor. Dokumentation, lunch och kaffe ingår. Ange i anmälan om du vill ha frukost.
Varannan deltagare från samma organisation får 50% rabatt. Tidigare kunder till PrivacyWorks får 10% i rabatt.
Early bird: anmäler du dig senast den 8 augusti får du 700:- i rabatt.
OBS: rabatterna går inte att kombinera.

Anmälan
Anmälan sker på denna länk.

Avanmälan
Anmälan är bindande. Vid avanmälan senast den 9 september återbetalas halva kursavgiften. Privacy Works förbehåller sig rätten att ställa in kursen till följd av kursledarens förhinder eller bristande antal anmälda.

Information om utbildningen
Administrativa frågor: alexandra.waldersten@legalworks.se. Kursinnehåll: Lotta Kavtaradze, e-post: lotta.kavtaradze@legalworks.se, tel. 073 350 1500.
 
 

PrivacyWorks hjälper kunder med rådgivning, utbildning och andra lösningar inom dataskydd

OM OSS